Houtdrukken

 

Wist je dat je van de meeste Verderkijkertekeningen ook een houtdruk bij mij kunt bestellen? Deze wordt op aanvraag gemaakt, net als een print, en afgedrukt op berkenhout van 1,8 cm dik. Een houtdruk heeft aan de achterzijde een ophangpunt, dus je kunt hem eenvoudig aan de muur hangen. Ideaal voor mensen die een grotere afbeelding willen dan een formaat L print, bijvoorbeeld voor boven een bank of eettafel.

Elke houtdruk is uniek, omdat de nerven van het hout een rol spelen in de compositie. Vooral bij lichte afbeeldingen zie je ze, omdat alles wat wit is in een fototekening niet wordt afgedrukt en zodoende wordt vervangen door de kleur van het hout. Als 'toevalszoeker' vind ik dit persoonlijk een leuk element van een houtdruk.

Houtdrukken worden in principe niet gesigneerd, omdat ze rechtstreeks door de drukker naar je worden verzonden. Zo kan de prijs zo laag mogelijk worden gehouden. Wil je toch heel graag een gesigneerde houtdruk, dan kan dit voor een meerprijs van tien euro.

Niet alle afbeeldingen kunnen in groot formaat worden afgedrukt. Heb je een bepaalde fototekening op het oog, neem dan even contact op en dan denk ik graag met je mee over het meest geschikte formaat.

Hier zie je enkele voorbeelden van houtdrukken:

 

Voorbeeld houtdruk lichte afbeelding 50 x 65 cm

Voorbeeld houtdruk lichte afbeelding 50 x 65 cm

Prijzen

De prijzen van houtdrukken in 2018 zijn (inclusief verzendkosten):

30 x 40 cm    100 euro

40 x 50 cm    125 euro

40 x 60 cm    150 euro

50 x 70 cm    175 euro

60 x 90 cm    225 euro

Voor bestellingen of meer informatie kun je contact opnemen met Lotte door een mailtje te sturen naar:  deverderkijker@gmail.com

Voorbeeld grote houtdruk 60 x 90 cm

Voorbeeld grote houtdruk 60 x 90 cm

Voorbeeld detail en nerven houtdruk lichte afbeelding

Voorbeeld detail en nerven houtdruk lichte afbeelding